Гатузо и Броки попаднаха в епицентъра на скандал


Н. Гавазов

Гатузо и Броки попаднаха в епицентъра на скандал

Бившите полузащитници на Милан и националния отбор на Италия Дженаро Гатузо и Кристиан Броки се оказаха в епицентъра на поредния скандал. В Италия продължава серията от обиски, свързани с разследването по новото дело за организиране на договорени мачове. Под подозрение на полицията попадна бившият футболист на Милан Дженаро Гатузо, освен него, в делото фигурира и екс-играчът на Лацио, който навремето също защитаваше цветовете на "росонерите" Кристиан Броки.

Съобщава се, че двамата са заподозрени във връзки с групировки, работещи на територията на Италия с цел организиране на договорени срещи. По-рано полицията в Кремона арестуваха четирима млади хора, за които се предполага, че са посредници в организирането на престъплението.

Гатузо завърши игровата си практика през май 2012 година, след което оглави Сион, а след това Палермо, откъде бе уволнен. Броки сложи край на кариерата си като футболист през миналата година.

От миналия сезон са разследвани 53 мача, от тях три са на Милан от 2011-та, както и двубои на Лацио, Ювентус и Интер. Срещите на "росонерите" са Милан-Лацио от 1 февруари 2011-та, завършил 0:0, Киево - Милан на 20 февруари, и Милан - Бари на 13 март. Проверяват се и мачовете Ювентус-Лацио от 11 април 2012-та, и Палермо-Интер от 28 април 2013-та.

 

  Сподели
124