Осем ранени и 36 арестувани след загуба на Галатасарай


.

Осем ранени и 36 арестувани след загуба на Галатасарай

Осем души, включително трима полицаи са били ранени след снощния мач в Анкара, по време на сблъсъци между привърженици на Галатасарай и Анкарагюджю, съобщава турския Hurriyet . Сблъсъкът избухна след срещата от 8 кръг на Тюрксел Супер Лига, в който Анкарагюджю победи Галатасарай с 3:0 и с това нанесе първото поражение на турския гранд Галатасарай, който беше без загуба до сега.

Феновете на Галатасарай започнали да хвърлят седалки по силите за сигурност, които се намесили за да предотвратят разрастването на инцидента. Всичко това станало пред очите на футболните босове на двата клуба, както и на шефа на Футболната Асоциация, които също се опитали да предотвратят насилието. В сектора където се разигрални баталните сцени имало също така много жени и деца.

Един полицейски офицер е откаран в болница със съмнение за комоцио, фен на гостите също е в болница покосен от инфаркт, съобщава изданието. Арестувани са 10 запалянковци на Галатасарай и 26 на Анкарагюджю, които са дадени веднага на прокуратурата. Отделно в момента тече разследване и ще се прегледат записите на камерите, за да бъдат заловени и други виновни за инцидента.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
151