Бербатов: Не искам да си спомням как бях отвлечен


.

Бербатов: Не искам да си спомням как бях отвлечен

След добрите си игри за Манчестър Юнайтед, капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов не може да се оплаче, че не е ухажван от медиите на Острова. След интервюто с него в Daily Mail и подробният анализ на играта му през последната седмица, направен в Sky Sports , днес пък тежкия Times излезе с водещата статия в раздела си "Футбол", в която разкрива много пикатна подробност от живота на футболиста в България, останала някъде встрани и от родните медии.

"Остава около половин час преди отборът на Манчестър Юнайтед да се качи на самолета за Истанбул, където ще изиграе срещата от груповата фаза на Шампионската лига срещу Бешикташ. В малкия частен терминал на летище Стансед, играчите и персонала около отбора, седят по масите на оживен разговор, кометирайки победата над Тотнъм с 3:1", започва статията на Times.

"Сър Алекс, изпълнителният директор Дейвид Гил и Алберт Морган разговарят оживено. До тях са Рууни, Флетчър, Фърдинанд и Браун , които също дискутират нещо. Останалата част от отбора е пръсната на групи", продължава статията.

"Привидно откъснат от цялата атмосфера е Димитър Бербатов. Нападателят на България стои сам до вратата, зает насаме с мислите си. За тези, които са фенове на Юнайтед, все още недоволстват за похарчените 30,75 милиона паунда и неоправданите надежди свързани с футболиста. Той е обвиняван, че е твърде откъснат от играта и постоянно в изолация".

"Но когато говорим за Бербатов, става ясно, че той е силно индивидуален като човек, чиято стеснителност се смята грешно за арогантност. Мистерии и интриги го обграждат постоянно, а това може би обяснява дискомфорта му и една малко известна и шокираща история за отвличането му като млад играч", пише в статията на Times.

"Откъде научихте за това?" , пита българинът журналиста. И след кратка пауза продължава: " Това е вярно. Беше ужасно изпитание, но преди доста време. Такова беше времето тогава, разбирате ли"

Според Times "Бербатов е само на 18 години и бижу в короната на ЦСКА, когато след тренировка на отбора си е заловен от трима приближени на Георги Илиев, български гангстер, който се опитал със сила да накара звездата да подпише за неговия клуб Левски Кюстендил. Бербатов успява да се обади на баща си Иван, който да се намеси и помогне да се измъкне от ситуацията. През август 2005 Илиев е застрелян като част от нарковойната между престъпни групировки".

По-нататък Бербо показва, че темата му е неприятна, което според авторитетното издание е "разбираемо, въпреки че са изминали десет години от инцидента".

"Бербатов, който навършва 29 през януари, знае, че това е голям сезон за него, особено след напускането на Роналдо и Тевес, но както той смята, че ще си допадне с Рууни, така отказва и да промени стилът си на игра, дори ако това направи живота по-лесно за него. Бербатов си е Бербатов", завършва статията в Times.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
140