Туре: Може да бойкотираме Мондиал 2018


Н. Гавазов

Туре: Може да бойкотираме Мондиал 2018

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре заяви, че тъмнокожите играчи са готови да бойкотират Мондиал 2018, ако Русия не започне борба с расизма. Както е известно, след мача от Шампионска лига против ЦСКА в сряда вечер, лидерът на "гражданите" се оплака от отправени му расистки обиди от страна на местните фенове и призова футболните власти да вземат мерки. Сити отправи официална жалба, а УЕФА се зае с работа и на 30 октомври обяви дисциплинарно изслужване.

Играчът на Кот д'Ивоар отиде по-далече и заяви, че в случай на отсъствие на реакция по проблемите с расизма, тъмнокожите футболисти могат да бойкотират Мондиал 2018.

"Тъмнокожите играчи имат нужда от гаранции. Това е много важно. Иначе не сме уверени, че може да заминем за Световното в Русия. Тук има проблеми, това се случва постоянно. Играл съм в Украйна, където е малко по-добре, но и там се случват подобни неща. Идваме тук, а тези неща продължават. Не разбирам, защо подобно нещо няма в другите спортове, а единствено във футбола", заяви Туре.

 

  Сподели
102