Хванаха Йордан Минев с допинг


Н. Гавазов

Хванаха Йордан Минев с допинг

Българският национал Йордан Минев е уличен в употреба на допинг, след като проверката след световната квалификация с Малта е показала завишени нива на разновидност на кортизон. Футболистът е със спрени права първоначално за 30 дни. Решението, взето от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА, е съобщено на Българския футболен съюз на вчера.

Десният бранител игра с травма в коляното в мача с Малта и бе подложен на интензивно лечение по време на лагера в Палермо. За да играе в двубоя му бе бита инжекция, която е трябвало да облекчи травмата. Предполага се, че именно тогава в организма на играча е било вкарано и въпросното вещество.

Кортизонът е кристален кортикостероиден хормон. Намалява локалните възпаления и се използва при лечение на ревматични, астматични и алергични състояния.

Интересното е, че в навечерието на мача с Малта д-р Бисер Бочев е документирал пред ФИФА още преди мача предприетите действия за облекчаване на контузията. Очаква се казусът да бъде разрешен в следващите дни.

 

  Сподели
172