Европейският парламент ще разследва трансфера на Бейл?


Н. Гавазов

Европейският парламент ще разследва трансфера на Бейл?

Депутатът от Европейския парламент Дерк Ян Епинк заяви, че трансферът на полузащитника на Тотнъм в Реал Мадрид Гарет Бейл е финансиран от европейските данъкоплатци, научи FUTBOL TV от свои източници. Според чиновника, сделката е осъществена с парите на една от испанските банки Bankia, което поражда огромни въпросителни. Предполага се също така, че Епинк ще внесе въпроса за разглеждане в някоя от Комисиите на Европарламента, което автоматично ще доведе до разследване на трансфера на Бейл.

"Bankia финансира трансфера на Бейл за 101 милиона евро. Знаем, че и Bankia и Реал Мадрид са банкрутирали предприятия. На практика, европейските данъкоплатци заплащат този трансфер. Например, Deutsche Bank никога не може да направи подобно нещо за Байерн Мюнхен", заяви Епинк.

Както е известно, през 2009 година Реал взе заем на стойност 76 милиона евро от други две банки - Caja Madrid и Banco Santander, за да привлече Кака и Кристиано Роналдо. До този момент испанският гранд не е върнал и един цент по този заем.

 

  Сподели
229