Ливърпул състави списък на забранените думи (снимка)


Н. Гавазов

Ливърпул състави списък на забранените думи (снимка)

Ръководството на Ливърпул състави списък от 40 думи и фрази, които са забранени за употреба от служителите на клуба. Напълно естествено за Острова, където трудно нещо може да остане скрито, този документ за вътрешно използване бързо стана достояние за широката футболна общественост.

Когато през декември 2011 година нападателят на "червените" Луис Суарес бе признат за виновен в отправяне на расистки обиди към защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра, Ливърпул изцяло подкрепи своя голмайстор, за което си навлече критиките на много популярни личности и специалисти.

Изглежда, че Ливърпул си е взел бележка от тогавашната ситуация и продължава да се стреми да поддържа етичните стандарти в клуба на най-високо ниво, сражавайки се с всякакви прояви на дискриминация. За тази цел неотдавна клубните ръководители са свели до знанието на своите служители специален списък, в който ясно се посочват думите, които не бива да се използват. Играчите не са получили подобен документ, тъй като за тях има отделни правила за поведение, утвърдени от Висшата лига.

Всички забранени думи и фрази са подредени в няколко категории: раса/религия, сексуална ориентация, полова принадлежност и физическа непълноценност.

 

  Сподели
110