Курбан Бердяев се забърка в неприятен инцидент


Н. Гавазов

Курбан Бердяев се забърка в неприятен инцидент

Старши-треньорът на Рубин Казан Курбан Бердяев се забърка в неприятен инцидент, заради който срещу специалиста започнаха следствени действия. Според информацията, сутринта на 16 юли 2013 година в автомобила на специалиста група лица са изнасилили 47-годишна жена. Престъплението е извършено в гараж в един от комплексите на град Казан.

По данни на следствените органи, на базата на бързи оперативни действия е установено, че едно от лицата замесени в изнасилването е 25-годишния племенник на треньора на Рубин Антон Шамрин, който е разпознат по снимка.

Също така е установено, че автомобилът, марка Mercedes Gelandewagen, принадлежи на Курбан Бердяев, който го е предал за ползване на своя племенник. Специалистът е извикан за разпит, по време на който е заявил, че не знае къде се намира заподозрения Шамрин. Бердяев също така е отказал да покаже на следователите гаража, където се е намирал автомобилът по време на престъплението.

В момента Антон е обявен за общонационално издирване, обискирано е жилището му, снети са отпечатъци на участниците в престъплението и са намерени контрацептиви и друг доказателствен материал.

Заради възпрепятстване на органите, срещу Бердяев е започнала процесуална проверка, която не е изключено да прерасне в предварително разследване по обвинение за съучастие в престъплението.

 

  Сподели
118