Брайтън потвърди уволнението на Пойет


Н. Гавазов

Брайтън потвърди уволнението на Пойет

Ръководството на Брайтън потвърди, че Густаво Пойет е уволнен от поста мениджър на отбора, след като уругвайският специалист обжалва решението. Пойет първоначално бе отстранен за неопределено време заради нарушаване на дисциплината и след разглеждане на жалбата срещу решението на клуба, той получи потвърждение на решението да бъде освободен от поста.

"След разследването и провеждане на открити заседания с участието на трима членове на Борда в Лондон на 11 и 12 юли 2013 година, Брайтън & Хоув Албиън потвърждава уволнението на Пойет. Решението е предоставено на Гус Пойет и неговите съветници. Вътрешният дисциплинарен процес приключи", се казва в изявление на клуба, което бе публикувано вчера.

"Въпреки изключително разочароващия край на кариерата на Пойет в Брайтън & Хоув Албиън, клубът иска да потвърди добрата работа на г-н Пойет през последните две години", се казва още в съобщението.

"Наистина сме малко изненадани, че клубът е взел решение да се лиши от услугите на такъв изключителен футболен мениджър, като Гус Пойет. Подкрепихме Гус по време на целия дисциплинарен процес и ще продължаваме да го правим", заяви пък председателят на Асоциацията Ричард Бийвън.

 

  Сподели
89