Шоу: Мачът с Черна гора бил уреден


.

Шоу: Мачът с Черна гора бил уреден

Още преди двубоя с черногорците в събота плъзна слух, че мачът е нагласен и нашите ще триумфират по втория начин, за това съобщава вестник ШОУ. Както е известно, гостите откриха резултата след страхотен удар на Йоветич. Едва в допълнителното време на полувремето Радостин Кишишев изравни, а през второто полувреме вкарахме още три гола - чрез Телкийски, Бербатов дузпа и Домовчийски. До почивката българите се разхождаха из игрището, без да си дават зор. Дадоха инициативата на противника, който логично се разписа във вратата на Иванков.

Според злите езици вечерта преди мача представители на черногорската футболна федерация са имали тайна среща с наши футболни босове. Тогава и е станала уговорката. Черна гора така или иначе няма никакви шансове да се класира за Световното. И гостите решили да ни бутнат едно рамо в борбата ни с Италия и Ейре за първите две места. Победителят в групата се класира директно за световното първенство, а вторият ще участва в бараж. За далаверата знаели само малка част от футболистите.

Съмненията, че Черна гора идва, за да загуби, се увеличиха при обявяването на стартовия състав на тима. В него липсваше най-добрият футболист на новоизлюпената страна -Мирко Вучинич. Нападателят, който бележи голове след голове, е ас на италианския Рома. Определян е за един от най-добрите чужденци, подвизаващи се в италианския футболен шампионат. Вучинич обаче изненадващо остана резерва, а треньорът Зоран Филипович заложи основно на дефанзивна игра.

Въпросителни висят и на друг мач от нашата група - Кипър срещу Ейре. Ирландците спечелиха с 2:1, след като вкараха победното си попадение пет минути преди края. Това даде повод на няколко чуждестранни агенции да се усъмнят в честността на световната квалификация.

Според слуховете никой от нашите защитници не знаел, че мачът е предварително спазарен и заради това в съблекалнята се завихрил скандал между Кирил Котев и Илиян Стоянов и дори се стигнало до бой между двамата.
Бранителят на ЦСКА бил обвинен от Коловати, че нападателите на Черна гора ги минавали като малка гара, намесил се и Бербо, който се оптвал да удържи футболистите, скочил и Стилиян Петров. Станимир Стоилов бил безпомощен и само крещал да престанат с разправиите националите. Чак когато Наско Сираков влетял в съблекалнята успял да успокои страстите, казвайки, че през второто полувреме ще е по-лесно.

През втората част на терена се появи друг отбор, а не този на Черна гора. Съперникът свали гарда и не смееше да погледна повече към наказателното поле на българските национали. Така напълно логично нашите стигнаха до крайната победа. Веднага след мача черногорски журналисти забелязали как част от техните играчи се смеели да висок глас, коментирайки, че не си давали много зор. защото нямало за какво да се хвърлят в мача.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
298