Фенове на Локомотив Пловдив блокираха АМ Тракия


Н. Гавазов

Фенове на Локомотив Пловдив блокираха АМ Тракия

Протестиращите пловдивчани блокираха АМ "Тракия" при 118 км., съобщи агенция Фокус. Магистралата е блокирана и в двете посоки. Движението се отклонява по предварително оповестени маршрути от полицията, така че тук не се забелязват движещи се автомобили. На място има два автобуса с протестиращи. Някои са дошли и със собствените си автомобили.

Според информация пък на агенция БЛИЦ, половината от протестиращите са привърженици на Локомотив Пловдив. Очаква се да пристигнат още два автобуса. Почти всички недоволни носят националния флаг. Издигнати са и плакати, сред които и един с надпис: "Духът на протеста ни обедини в името на България". Чуват се викове "Оставка", "Mафия", "Олигарски вън".

Както е известно, повече от две седмици продължават протестите в страната срещу управлението на тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и Атака, която за по-малко от месец доказа, че освен, че няма нищо общо с експертно правителство, но също така, че е дошло на власт за да обслужва интересите на олигарсите и на най-богата прослойка от българското общество, против интересите на обикновения българин.

Непопулярните решения с назначаването на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС, реакционните промени в закона за "българското ФБР", включването във властта на бивши агенти на ДС, както и на бивши служители на престъпни групировки и протежета на олигарсите, се сблъскаха с недоволството на най-съзнателната и отговорна част от българския народ.

В същото време става ясно, че правителството на тройната коалиция прави всичко възможно да задуши протеста чрез своите медии и налагане в обществото на мнение, че недоволството срещу управляващите е само в София и обхваща малка част от населението на столицата, което според западни наблюдатели не отговаря на истината.

Тази седмица се разбра също така, че в социалните мрежи и интернет пространството тече кампания с идеята да се размие съдържанието, публикувано от участниците в протеста, за което вече съобщиха и западни медии.

Очаква се протестите срещу тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и Атака да продължат.

 

  Сподели
183