Капитанът на Палермо е част от сицилианската мафия?


Н. Гавазов

Капитанът на Палермо е част от сицилианската мафия?

Нападателят на Палермо Фабрицио Миколи бе обвинен в изнудване и във връзки със сицилианската мафия. Освен това, футболист е подложен на обществено порицание за обидни изказвания по адрес на известния съдебен следовател и борец с мафията Джовани Фалконе, който през 1992 година бе взривен заедно със съпругата и охрана си.

Според информацията, в личен разговор с Мауро Лауричела, син на укриващ се правосъдието бос на мафията от Палермо, Миколи е нарекъл Фалконе "боклук" и "мръсник". Разговорът е бил прихванат и записан от италианските правоохранителни органи.

Вчера в продължение на пет часа Фабрицио е отговарял на въпроси на прокурора.

"За мен това е много важен ден. След всичко, което се случи, аз не можах да спя цяла нощ", заяви Миколи.

Прокуратурата в Палермо е постановила на знаменития футболист мярка за неотклонение "подписка", обвинявайки го в няколко углавни престъпни деяния, като например изнудване, съпроводено със заплахи за живота при утежняващи обстоятелства заради използване на "мафиотски методи". Освен това Миколи се е обърнал към своя приятел Мауро Лауричела с молба да му възстанови някои дългове, което последният и направил.

Към момента прокуратурата е започнала също така проверка, дали дълговете към футболиста не са в резултат на лихварство, което в Италия се смята за едно от най-тежките углавни престъпления.

Още едно криминално действие на капитана на Палермо е свързано с незаконен достъп до система за клетъчна комуникация: Миколи е уговорил свой приятел, собственик на подобен комуникационен център да му даде за ползване четири СИМ карти на нищо не подозиращи граждани, като една от тях предал на Мауро Лауричела, което спомогнало да бъдат избегнати подслушвания на телефонни разговори с укриващия се от правосъдието негов баща.

 

  Сподели
120