Футболист атакува с пистолет противникови играчи


Н. Гавазов

Футболист атакува с пистолет противникови играчи

Футболист нападна противникови играчи с пистолет и гаечен ключ по време на мач в софийско миналата неделя, съобщи вестник "24 часа" позовавайки се на информация на bTV. Според източника, футболното дерби се играло между отбора на софийското предградие Бенковски и ФК "Сокол" от близкото село Негован. Гостите от Негован вкарват победен гол в последната минута, а домакините приемат радостта на голмайстора им като провокация. "И един от техните футболисти го настига в гръб и го удари отзад. Удря го много жестоко", разказва кметът на Негован Валентин Павлов.

Според играча на "Сокол" Александър Игнатов, повод за удара не е имало. Друг спортист - Теодор Иванов, допълва, че не знае защо е станало нападението. "Не знам какво му стана на тоя. Скочи на нашия, удари го и ние от там и ние скочихме. Скочихме да си защитаваме нашето момче. И от там всичките налетяха на бой". Битият футболист Николай Кацаров сподели, че боят е продължил 2-3 минути.

В окръжните групи има неписано правило публиката да разтървава играчите, когато се бият, но този път това не се случва. Публиката на "Бенковски", също влиза в боя вместо да разтървава. Кметът Павлов заяви, че четирима човека гонят един от техните играчи с бой и шутове.

Домакините взимат числен превес над гостите и ги налагат без милост в продължение на няколко минути. В този момент футболистът с номер 18 от Бенковски влиза в съблекалнята, взима от личните си вещи пистолет в едната ръка, гаечен ключ в другата и се връща на терена.

"Избяга някъде да вземе пистолета и дойде на игрището. Ще ви избия. Не знам си какво, не знам си какво и ние аз бях с хората в мелето и не знам къде изчезна", описва ситуацията Теодор Иванов. Чуват се реплики от рода на "Ще ви избия." Кметът добавя, че към абсурдната картина се прибавя и мъртво пияният охранител.

"Охраната - той беше мъртво пиян, той не знаеше къде се намира. Той пък не можеше да разтърве никой абсолютно", допълни Теодор. Вместо да полее спечелените три точки в селската кръчма, половината отбор на Негован е откаран в "Пирогов".

"В нашия отбор има пострадали момчета - на три момчета им е синьо окото. Едното момче е със 7 шева на бузата", коментира още Валентин Павлов.

Пристигналият на място екип на полицията установява, че биячите от "Локомотив 101" са си тръгнали, а гостите са в болница. Делегатът и свидетели от публиката посочват, че футболистът, заплашвал съперниците с пистолет и гаечен ключ, е играчът с номер 18. Куриозите обаче не свършват о тук.

Оказва се, че половината от момчетата са с фалшиви картотеки и половината хора не са те и са подменени. "Влизат си случайни хора, влизат да играят под чуждо име. Той играл в мача и след като е станал побоят е изтичал до съблекалнята, взел пистолета и слязъл долу на стадиона, после се оказало, че той е някакво лице с фалшива картотека. Така той играе с чуждо име и чужда снимка", допълва абсурдите кметът.

 

  Сподели
108