Беласица - параван за пране на пари?


.

Беласица - параван за пране на пари?

Основателно е да се попитаме: до каква степен корупцията е пуснала корени в българският футбол, и това което изскача при разследването на президента на Беласица Костадин Хаджииванов, ще се покрие ли отново от някой съдия. И ако не -  то тогава Беласица ли е единственият обор занимаващ се с препитаване и по друг начин.

Хватката около президента на Беласица Костадин Хаджииванов се затегна, след като в началото на седмицата от прокуратурата официално внесоха обвинителният акт за пране на пари. Според магистратите в Благоевград вече са събрани неоспорими доказателства, че Коце Маца е препрал няколко милиона чрез футболните си дела.

Български вестник цитира свой източник от прокуратурата, който подтвърди, че под внимание са взети основните футболни сделки на Хаджииванов, при който продажните цени на футболистите били силно завишени. Чрез трансфери на свои състезатели босът узаконявал парите, изкарани от контрабандна дейност.

Отделно от това Коце Маца въртял далавери и с уреждане на мачове, като в прокуратурата е събрана информация, предоставена от две чужди букмейкърски къщи за нерегламентирани залози за мача на Беласица с Ботев Пловдив от миналата есен. Имало данни и за два уредени мача с Вихрен на Коко Динев, както и съмнения за уреждане на срещи с Локомотив София и Черно море.

"Хаджииванов е препрал около 2 милиона евро чрез футбола. Това е много малко от онова което е направил. В действителност сумата е доста по-голяма, но няма как да докажем целия размер на аферите му.", твърдят магистратите.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
140