Почина един от борците за истината за трагедията на Хилзбъро


Н. Гавазов

Почина един от борците за истината за трагедията на Хилзбъро

Борецът за истината за трагедията на "Хилзбъро" Ан Уилямс почина на 62-годишна възраст след неуспешна битка с рак на дебелото черво. Госпожата загуби 15-годишният си син Кевин по време на най-голяма трагедия в английския футбол и до последно се бореше за справедливост.

Благодарение на своята активна роля в борбата за търсене на истината, Уилямс успя да осигури на починалия си син и на останалите жертви нови изслушвания от съда, а също така принуди правителството да се извини и да поеме отговорността за неправомерни действия на полицията от 15 април 1989 година.

Страшната диагноза бе открита през октомври миналата година, но дамата продължи кампанията си и присъства на изслушването в Кралския съд през декември, когато първоначалните присъди на загиналите бяха отменени. Въпреки сериозността на заболяването си, Уилямс успя да дойде на възпоменателната служба в понеделник.

"Днес (Б.ред. 18.04.2013) Ливърпул е натъжен от новината за смъртта на дългогодишния борец Ан Уилямс, която загуби шестмесечната си битка с рак на дебелото черво. Тя събра сили, за да присъства на възпоменателната служба на "Анфийлд" в понеделник. Това е акт, типичен за всяка майка, която отказва да приеме поражението. Ан не успя да оцелее, за да види крайната справедливост за сина си, но нейните действия изиграха значителна роля в гарантирането, че 96 семейства са по-близо до приключване на трагедията в "Хилзбъро", се казва в изявление на Ливърпул.

 

  Сподели
102