Изправят Бейл на крака чрез противоречив метод


Н. Гавазов

Изправят Бейл на крака чрез противоречив метод

С надежда да изправи своя лидер Гарет Бейл на крака, Тотнъм възнамерява да използва противоречива техника по преливане на собствена кръв. Както е известно, миналия четвъртък по време на първата четвъртфинална среша от Лига Европа против Базел 23-годишният уелски национал контузи глезена си и по всичко изглежда, че сезонът за Бейл завърши.

Това е огромен удар за амбициите на тима в борбата му за топ 4, но докторите на "шпорите" смятат да направят всичко възможно и да изправят лидера на крака, така че той да пропусне само два мача.

Очаква се, че Бейл ще бъде готов за важния мач против Манчестър Сити на 21 април, а за да се увеличат шансовете да стане това, медицинският екип е решил да прибегне до нетрадиционен способ. Техниката се състои в това, че от пациента се изтегля известно количество кръв, същата се обработва по специален начин и се прелива обрано в организма. Процедурата се повтаря няколко пъти.

Тази техника се използва широко в леката атлетика и са известни много случаи, когато докторите са успявали да съкратят сроковете за възстановяване до пет пъти. Има и отрицателни нюанси. През 2005 година Световната антидопингова агенция предупреди Челси, че подобен метод, който тогава беше изпробван върху Ариен Робен, може да бъде обявен вън от закона.

 

  Сподели
86