Обвиниха медиците за смъртта на Морозини


Н. Гавазов

Обвиниха медиците за смъртта на Морозини

Разследването на смъртта на Пиермарио Морозини миналата година по време на мача Пескара - Ливорно обвини медицинския персонал на клубовете, а също така и служителите на линейката виновни в трагичния инцидент. Както е известно, полузащитникът, който беше собственост на Удинезе играеше под наем в Ливорно, когато колабира по време на мач от Серия Б срещу Пескара на 14 април 2012 година.

Той беше транспортиран до болницата, но така и не успя да дойде в съзнание. Аутопсията откри, че Морозини е страдал от вроден сърдечен порок, който е причина за смъртта, но в сряда следствието констатира грешки при спасяването на играча.

Следователите смятат, че медицинския персонал не е оказал адекватна помощ на 25-годишния Пиермарио, освен това не е използван дефибрилатор на терена. Уредът е влязъл в употреба едва в болницата, когато е било много късно.

Докторът на Пескара е имал достъп до дефибрилатора, но не го е използвал, но още по-тежки са обвиненията към служителя от линейката, който се е отнесъл немарливо към собственото си оборудване.

 

  Сподели
110