Може да настъпи сензационен обрат по Калчополи


Н. Гавазов

Може да настъпи сензационен обрат по Калчополи

Сензационен обрат може да настъпи в знаменитото дело, в резултат на което беше отнета титлата на Ювентус през 2006 година. По време на снощното телевизионно предаване Calcio e Mercato по канала Sportitalia, в присъствието на знаменити спортни журналисти, адвокати и директори, беше подробно обсъден въпроса със загубените доказателства по делото, които се намираха на съхранение в прокуратурата в Неапол.

Става дума за DVD, което съдържаше видеозаписи и фотографии, доказващи дирижиране на жребия на съдиите и уговаряна на резултати от мачове - това беше единственото доказателство за процеса „Калчополи". Интересното е, че в него имаше записи на гласовете и на президенти и футболни дейци от други клубове, а когато Ювентус поиска преразглеждане на делото, всички тези доказателства изчезнаха.

Тази тема беше детайлно обсъдена снощи и основното мнение на присъстващите е, че при новите обстоятелства Ювентус има право и вероятно ще се възползва от ситуацията, искайки преразглеждане на делото и връщане на Скудетото на основата на текста в член 39 от Спортният Кодекс.

В същото време се разбра, че прокуратурата в Рим е започнала разследване срещу прокуратурата в Неапол - мястото, където са се съхранявали доказателствата и където се водеше процеса „Калчополи". В момента всички неаполитански прокурори, които са се занимавали с делото са временно отстранени от работа, очаква се темата да получи повече развитие в началото на лятото.

 

  Сподели
119