Кой какво язди във Висшата лига


.

Кой какво язди във Висшата лига

28-годишният сенегалски нападател на Блекбърн Ел-Хаджи Диуф бе забелязан в един от баровете на Манчестър да управлява хромиран Mercedes-Benz SLR McLaren, с ориентировъчна стойност около 420 000 паунда. Видът на машината е, разбира се, само за колекционери, но техническите и показтели са наистина на висота: за 3,6 секунди достига 60 мили, а максималната скорост е 207 мили в час.

Снимка: Новият автомобил на Диуф

С такива екстри и такъв вид на автомобила, Диуф може да бъде спокоен, че ще бъде забелязан отдалече и винаги. Но и много трябва да внимава с покритието на автомобила си, още повече, че освен хром, в него е добавена и платина.

С тази машина нападателят спокойно може да претендира за участие в едно от най-популярните шоута, товa на MTV Pimp My Ride.

Ако трябва да сме честни обаче, не само Диуф има такъв автомобил. Защитникът на Арсенал Уилям Галас също се вози на тази марка, но за по-скромните 350 000 паунда заради липсата на платина в покритието. Бившият халф на Челси - Макелеле също имаше в автопарка си  Мерцедеса и много често бе засичан да обикаля Лондон с нея.

Ние сме направили  една своеобразна класация, на това, кой на какъв автомобил обича да се вози във Висшата лига и след обобщение, предлагаме списък на 10 от най-популярните марки автомобили сред футболистите.

 

На първо място е поставен Range Rover Sport на стойност 63 895 паунда.

Тази машина е предпочитана от Силвестър, Джо Коул, Дани Мърфи, Шон Райт, Джоуи Бартън, Аштън. Чаби Алонсо, който напусна Острова също обичаше да я използва.

Втора позиция заема BMW X5 на стойност 53 465 паунда

Немското качество е предпочитано от Анди Джонсън, Сол Кембъл, Неманя Видич, Тайтъс Брамбъл и бившият нападател на Юнайтед Кристияно Роналдо.

На трето място е Porsche Cayenne на стойност 76 760 паунда.

Подобен автомобил предпочита почти половината отбор на Астън Вила, Пол Робинсън, Дрогба, Джерард, Димитър Бербатов, Парк Джи Су, Скот Паркър и други.

На четвърто място е не толкова скромна машина - гордостта на английската автомобилна индустрия Aston Martin DB9 на стойност 111 526 паунда.

Тази марка е любима на Франк Лампард, Тео Уолкът, Майкъл Оуен, Глен Джонсън, Мика Ричардс, Дефоу и други.

На пето място е Bentley - Continental GT със цена от 137 500 паунда.

 

Любим автомобил на Бени Маккарти, Ашли Коул, Анелка, Уейн Рууни, Карлос Тевес, Крейг Белами, Ледли Кинг, Антон Фердинанд и други.

На шесто място е всъдехода Audi Q7, който струва 51 095 паунда.

Михаел Балак, Петър Чех, Фернандо Торес, Робиньо, Нани, Гари Невил се возят именно на тази марка.

Италианската красавица Ferrari F430 за 135 685 пунда се намира на седмо място.

 

Джон Тери, Диуф, Дрогба и Стивън Джерард, предпочитат италианския автомобил.

 

Зад волана на Mercedes SL65 AMG комфортно се чувстват Дидие Дрогба и Гари Невил. Стойността на автомобила е 151 000 паунда и може да се каже, че това е един от на-здравите автомобили.

 

На девето място е поставен изключително бързия Lamborghini Murcielago LP640 на цена 151 101 пунда.

Фенове на тази марка са Габриел Агбонлахор, Есиен, Карик, Обафеми Мартинс.

 

И списъка завършва със скромния американец Cadillac Escalade, на цена 50 100 паунда . Уейн Рууни и Рио Фердиннд обичат да се хвалят с тази марка, но и много други футболисти притежават показания автомобил, като втора или трета кола.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
676