23-годишен защитник на Бенфика сложи край на кариерата си


Н. Гавазов

23-годишен защитник на Бенфика сложи край на кариерата си

Защитникът на Бенфика Фабио Фариа обяви на пресконференция в петък, че слага край на кариерата си. Причината за това решение на 23-годишния футболист, който от 2012 година играе под наем за Рион Аве, са проблемите със сърцето, които се появиха по време на среща за Купата между Рио Аве и Морейренсе на 4 февруари 2012 година.

Оттогава централният защитник на „орлите" се подложи на лечение, но очевидно последните тестове са показали, че той няма да може да упражнява тази професия. На пресконференцията присъстваха президентите на Бенфика и Рио Аве, главата на Лигата Марио Фигуейредо и Чико Фариа, бивш играч и баща на Фабио.

„Това решение ми струва много, но получих подкрепата на своите родители, приятелката ми, Бенфика, Рио Аве и Съюза. Такъв е животът. Последните тестове не бяха тези, които очаквах", заяви бранителят, който след това се разплака.

Малко по-късно последва изявление на Бенфика, в което босовете на клуба обещаха да изпълнят договора си с Фабио.

„Бенфика ще изплати на Фабио всички дължими суми по договора му до 2015 година. Ние няма да позволим оттук да излезе един безработен човек", каза президентът на Бенфика Луиш Виейра.

 

  Сподели
89