Съдът отказа да освободи президента на Каляри


Н. Гавазов

Съдът отказа да освободи президента на Каляри

Президентът на Каляри Масимо Челино продължава да се намира под стража в затвора Буонкамино. Както е известно, 56-годишният бос беше арестуван във връзка с разследването на строителството на стадион „Ис Аренас", на който Каляри играе домакинските си срещи. Заедно с президента на Каляри бяха арестувани кмета на градчето Куатро Сан'Елена, както и местен общински чиновник, отговарящ за благоустройството на града.

Днес адвокатите на подсъдимите се срещнаха със съдебните органи в опит да издействат освобождаване под гаранция на клиентите си, но срещнаха категоричния отказ на правоохранителните органи.

Челино е обвинен в опита за отклоняване на средства, заделени за строителството на спортното съоръжение. Освен това, следствието изясни, че преди да започнат строителните работи, клубният ръководител е получил лиценз за строеж на временна постройка, което не съответства на действителността и се явява нарушение на закона. Това пък от своя страна може да доведе до разрушаването на стадиона, който на практика е незаконен.

 

  Сподели
212