Делото срещу футболисти-насилници отново влиза в съда


Н. Гавазов

Делото срещу футболисти-насилници отново влиза в съда

Четирима английски футболисти вероятно ще се сблъскат с повторно разглеждане на делото за сексуално насилие, след като съдебните заседатели в Олд Бейли (Лондон) не успяха да вземат крайно решение след разискване, продължило 25 часа и 23 минути. Обвинението поиска повторен процес. Петимата мъже и седемте жени единствено се споразумяха, че Люис Дънк не е виновен по обвинението във воайорство.

Обвиняемите футболисти на Брайтън, 20-годишният Антън Роджърс, 21-годишният Люис Дънк и 21-годишният Джордж Баркър, както и техният бивш съотборник, който сега играе за Борнемът Стив Кук отрекоха обвиненията, че са нападнали 19-годишна жена в хотелска стая в Брайтън.

Според следствието, инцидентът се е случил през юли 2011 година, а футболистите са документирали с видео клипове и снимки посегателството си срещу жертвата, която е заспала в резултат на прекомерна употреба на алкохол.

Версията на играчите е, че не е извършен сексуален акт, а момичето е било будно през по-голямата част от вечерта и се е „закачала с момчетата".

 

  Сподели
91