Разследват лекари за смъртта на Морозини


Н. Гавазов

Разследват лекари за смъртта на Морозини

Трима лекари са изправени пред разследване за убийство поради небрежност след смъртта на Пиерпаоло Морозини от Ливорно по-рано тази година, съобщава Sky Italia. Както е известно, халфът, който беше собственост на Удинезе получи сърдечен удар по време на мач от Серия В срещу Пескара на 14 април и малко по-късно беше обявен за мъртъв.

Според информацията, лекарите Ернесто Сабатини на Пескара, Манлио Порчелини на Ливорно и Вито Молфезе от службата за спешна помощ, ще бъдат разследвани за действията си около смъртта на 25-годишния играч.

Аутопсията показа, че Морозини е загубил живота си заради кардиомиопатия, генетичен дефект на сърцето. Въпреки това, начина на трениране на играча от тримата лекари е бил неправилен, особено на фона на твърденията, че не е бил използван дефибрилатор.

Семейството на Морозини е преследвано от тежка съдба, след като родителите му загиват, когато той е тийнейджър, след което брат му-инвалид - се самоубива. Единственият надживял футболиста, е сестра му, която също е инвалид.

 

  Сподели
166