Трагедия: 23-ма загинали и 29 ранени след футболен мач


Н. Гавазов

Трагедия: 23-ма загинали и 29 ранени след футболен мач

Истинска трагедия сполетя света на футбола, след като днес стана ясно, че 23-ма привърженика на анголския футболен клуб Кабуспор са загинали при пътнотранспортно произшествие на път за столицата Луанда. Трагичният инцидент се е случил снощи в района на град Калуло, провинция Сул, съобщава Radio 5 de Angola. Ранените са 29.

Според информацията, запалянковците са присъствали на дербито на 20-я кръг на първенството на Ангола между лидера в класирането Рекреативо Либоло и борещия се за място в КАФ Шампионска лига Кабуспор.

Автобусът, в който са се намирали над 60 човека се е движил в планинска местност с много опасни завои и според оцелели при инцидента, водачът на превозното средство по необясним начин е ускорил скоростта, което е попречило на автомобила да вземе един от завоите и да падне в 20-метрова пропаст.

Ранените са транспортирани в болница в провинция Кванца Норте, а починалите вече се намират в столицата Луанда. От клуба излязоха с изявление, че ще поемат всички разходи по погребенията на жертвите, сред които е и един от босовете на клуба.

 

  Сподели
146