Наказаха Делио Роси за три месеца


Н. Гавазов

Наказаха Делио Роси за три месеца

Уволненият треньор на Фиорентина Делио Роси бе наказан от Дисциплинарната комисия за три месеца, след опита му за физическа разправа с полузащитника Адем Ляич, съобщи Sky Italia. Както е известно,
20-годишният футболист започна като титуляр, но заради слабата си игра бе заменен в 32-ата минута, когато „виолетовите" губеха с 0:2 у дома от Новара. Прибирайки се на пейката Ляич започна саркастично да обижда Роси, който без да се замисля нападна с юмруци халфа.

По-късно треньорът беше уволнен, а тази сутрин дисциплинарните органи разгледаха телевизионните доказателства и решиха да накажат Роси с дисквалификация от три месеца, въпреки че тя ще бъде консумирана през летните месеци.

Чиновниците също така решиха да накажат и 13 футболисти, които няма да могат да вземат участие в мачовете на отборите си в 37 кръг на Серия А.

Това са: Агостини (Каляри), Биава, Ледесма (Лацио), Карозиери, Куадрадо, Муриел(Лече), Фернандес (Наполи), Коне, Портанова, Рамирес (Болоня), Сантакроче, Валдес (Парма) и Споли (Катания).

 

  Сподели
123