Футболист на Лейрия откраднал заплатите на отбора


Н. Гавазов

Футболист на Лейрия откраднал заплатите на отбора

Станаха известни някои подробности относно скандала в португалския футбол. Както е известно, в заявката на Униао Лейрия за мача от 28 кръг на Висшата лига с Фейренше попаднаха само осем играча. Причината за това бе, че в навечерието на срещата 16 от футболистите на тима отказаха да излязат на терена заради неизплатени възнаграждения.

В събота Профсъюзът на професионалните футболисти на страната обяви, че срещата няма да се състои, но в Лейрия успяха да съберат отбор, съставен от млади играчи и такива взети под наем от Бенфика, които храбро се сражаваха и допуснаха първия гол едва в допълнителното време на първата част. След почивката гостите нанизаха още три попадения във вратата на отслабените и малочислени домакини за крайното 4:0 за Файренше, благодарение на което гостите се измъкнаха от опасната зона.

След злополучната среща президентът на Лейрия Жоао Бартоломеу съобщи на пресата, че полузащитникът Алфусейни Кейта, който е трябвало да вземе участие в злополучния мач е откраднал чантата с парите за заплати на играчите и е избягал в неизвестна посока.

„Кейта открадна шест хиляди евро, които се намираха в чантата, открадна парите и избяга както беше облечен с екипа на отбора. Някой го чакаше в автомобила му на паркинга пред стадиона и двамата избягаха в неизвестна посока. Вече уведомихме полицията, която го издирва", заяви Бартоломеу.

 

  Сподели
90