Лекар: За малко върнахме Морозини към живота, но...


Н. Гавазов

Лекар: За малко върнахме Морозини към живота, но...

Главата на медицинската служба на Пескара Ернесто Сабатини разказа подробности за трагичната смърт на полузащитника Пиермарио Морозини. Както е известно, 25-годишният футболист припадна по време на мача Пескара - Ливорно днес в мач от Серия В и при пристигането си в болницата бе обявен за мъртъв.

Първоначално медиите предположиха, че причината за смъртта може да е аневризма, но още повече се обсъждаше забавяне в получаването на лечение.

"Когато е налице спиране на сърдечната дейност, като при Морозини, през първите няколко минути се прави изкуствен масаж на сърцето. След това, ако има електрически импулси, дефибрилатор може да бъде употребен", обясни Сабатини.

„В нашия случай дефибрилатор не може да се използва, защото той автоматично разпознава електрически импулси. Ако няма такива, тогава машината не се активира", продължава лекарят.

„По някое време успяхме да върнем момчето към живота, но в линейката той отново колабира. Когато той пристигна в болницата, първото нещо, което направихме, е да използваме кардиостимулатор, с който да се дадат електрически импулси обратно към сърцето. В продължение на половин час се опитахме да спасим живота му, използвайки всевъзможни методи, но не можахме да направим нищо. Не знаем каква е причината на смъртта, това ще установим след аутопсия", завършва Санбатини.

 

  Сподели
126