Каляри и Балардини в битка за 1,8 милиона евро


Н. Гавазов

Каляри и Балардини в битка за 1,8 милиона евро

Каляри и вече бившият старши-треньор на отбора Давиде Балардини влязоха в съдебна битка, свързана с уволнението на специалиста преди малко повече от десет дни, съобщи новината Radio Kiss Kiss. Както е известно, Балардини пое сардинците през ноември миналата година, но след като резултатите на тима тръгнаха в лоша посока, той беше отстранен от поста си и заменен от Масимо Фикаденти, който заемаше поста преди Давиде.

Според информацията, Балардини е получил известие от клуба си, че договорът му се прекратява заради „справедлива кауза", което всъщност е конфликтната точка между двете страни. Обикновено в Италия треньорите не биват уволнявани по този начин, а се отстраняват от работа чрез пускане в отпуск, което обяснява, защото толкова често специалистите се завръщат в клуба си.

Действията на Каляри спрямо Балардини този път са имали за цел да анулират изобщо договора му и въпреки, че нито една от двете страни отказва да коментира подробности от уволнението, вероятно става дума за освобождаване с едномесечно предизвестие, което противоречи на италианското трудово законодателство.

Това именно е породило действията на Балардини, който днес се обърна за помощ към съда. Договорът на специалиста беше до края на сезон 2012/13, така че спорът тук е за 1,8 милиона евро заплати, които Каляри дължи на бившия си треньор.

 

  Сподели
87