Прекратиха първенството в Македония заради етнически конфликт


Н. Гавазов

Прекратиха първенството в Македония заради етнически конфликт

Футболната федерация на Македония взе решение да преустанови провеждането на първенството на страната заради високата опасност от възникване на сблъсъци на етническа основа. Мачовете от първа и втора футболни дивизии в Македония бяха отложени за неопределен срок заради етническите сблъсъци в страната.

За неопределен срок бе отложено дербито между Шкендия и лидера в класирането Вардар Скопие, а впоследствие бе взето решение и за временно прекратяване на първенството. Първоначално на Шкендия и другите два тима от Тетово - Ренова и Тетекс, бе наредено да играят домакинските си мачове на неутрален терен. Впоследствие обаче вътрешното министерство стигна до извода, че безопасността на футболистите и зрителите не може да бъде гарантирана.

Както е известно, напоследък сблъсъците на етническа основа в Македония доста зачестиха, пренасяйки се и във футболната сфера. Двама фенове на шампиона Шкендия Тетово в неделя нападнаха група македонски ученици и намушкаха с нож полицая, опитал се да ги разтърве. Нападателите са задържани за 30 дни.

 

  Сподели
115