Феновете на Юнайтед искат ръката на рефера, отсъдил засада на Ричардс


Н. Гавазов

Феновете на Юнайтед искат ръката на рефера, отсъдил засада на Ричардс

Най-популярният човек сред феновете за Юнайтед от изминалия уикенд се оказва, че не е Уейн Рууни, който отбеляза два гола в мача срещу УБА и когото вероятно запалянковците на „червените дяволи" ще определят като герой на сезона след края на кампанията. Това не са и легендите Пол Скоулс и Райън Гигс, нито Рио Фърдинанд. Истина или не, но това се оказва, че е Сиан Мейси.

Както е известно, дамата не се поколеба да вдигне флага за засада в последните минути на мача Суонзи - Манчестър Сити. Главният арбитър на мача Лий Мейсън уважи отсъждане на колежката си и отмени попадението на защитника на гостите Майка Ричардс, с който резултатът щеше да стане 1:1 и Сити да продължи да бъде лидер в класирането на Висшата лига.

При повторението на ситуацията се оказа, че дамата е била абсолютно правя, но решението на Мейсън веднага бе коментирано в социалната мрежа Twitter. Феновете на Юнайтед и благодариха за смелостта, като неколцина дори обещаха да й поискат ръката, ако именно тази точка донесе 20-ата титла на тима им. Съобщенията на привържениците на Сити обаче бяха на другия полюс и най-вече неподходящи за лица под 18 години, освен това засягаха не само Мейси, но и най-близките й роднини от женски пол.

Ситуацията много напомня миналата година, когато коментаторите на Sky Sports Анди Грей и Ричардс Кийс, мислейки че микрофоните им са изключени коментираха, че „дамите-рефери не разбират правилото за засада". По-късно и двамата бяха уволнени, но любопитното е, че Грей вчера намери сили и поздрави Мейси за решението и да отмени гола на Ричардс.

 

  Сподели
90