Рейна попадна в епицентъра на страхотен скандал (видео)


Н. Гавазов

Рейна попадна в епицентъра на страхотен скандал (видео)

Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна попадна в епицентъра на страхотен скандал, след като без разрешение на своя клуб се снима в рекламен клип, в основата на който се съдържат елементи на расизъм и хомосексуален характер. Едва утихнаха страстите около конфликта между Патрис Евра и Луис Суарес, когато още един играч на мърсисайдци стана автор на скандално събитие.

Клипът е заснет в родината на Рейна, по поръчка на испанска застрахователна компания, а сюжетът показва как вратарят попада сред африканско племе, което танцува около него. Във видеоматериала се чува лидера на племето сочи Рейна и го нарича „крал" (Б.ред. - грубият превод на името Рейна от испански е крал), а след това посочва себе си и произнася същите думи.

Това вероятно е предизвикало възмущението на английската организация „Черен глас", която е обвинила застрахователната компания „Групама Сегурос" за въпросната реклама, в която чернокожите хора са описани като „глупави, изостанали и хомосексуални".
Протестът на обществената организация е довел до спиране излъчването на клипа, но това обаче не е успокоило „Операция черен глас", които насочиха своя гняв към Пепе Рейна.

„Какво говори това за Пепе Рейна? Той живее и работи във Великобритания вече 10 години. Смята ли, че е правилно да се характеризират чернокожите хора по този начин? Дали смята, че чернокожите му съотборници ще се смеят на тази шега", заяви Саймън Ули, който е дирeктор на „Операция черен глас".

Ето и "скандалният" материал:

 

  Сподели
86