Бивш футболист на Юнайтед се забърка в хомофобски скандал


Н. Гавазов

Бивш футболист на Юнайтед се забърка в хомофобски скандал

Полузащитникът на Уест Хем Равел Морисън е обвинен от Футболната асоциация на Ангия (ФА) за хомофобски изказвания в социалната мрежа Twitter, съобщава Sky Sports. Според информацията, 19-годишният футболист, които се премести на „Ъптън Парк" от Манчестър Юнайтед в последният ден на трансферния прозорец е направил своя коментар в отговор на друг потребител на Twitter.

Миналата седмица ФА предупреди Морисън, че срещу него е задействано разследване на случая, а днес той получи официално обвинение в хомофобия.

„Равел Морисън от Уест Хем е обвинен в съответствие с член ФА E3 за използването на злоупотреби и обидни думи, включително свързани със сексуалната ориентация на дадено лице", се казва в изявление на огициалния сайт на ФА.

Инцидентът бележи един нещастен старт на кариерата на Морисън в Уест Хем след като той също така участва в различни конфликтни ситуации по време на престоя си на "Олд Трафорд", сред които и побой над бившата си приятелка.

Манчестър Юнайтед позволи на тийнейджъра да напусне, въпреки че според специалистите Морисън е едно от най-големите дарования в английския футбол.

Играчът, който все още трябва да направи своя дебют за "чуковете", има време до 16:00 в петък да отговори по отправените му обвинения.

 

  Сподели
152