Висши полицаи започнаха разследване на снощната трагедия в Египет


Н. Гавазов

Висши полицаи започнаха разследване на снощната трагедия в Египет

Главният обвинител на Египет Абдел Махмуд нареди двама висши полицаи да помогнат в разследването на безредиците по време на снощния футболен мач в Порт Саид, при които загинаха 71 души, съобщава държавната телевизия на арабската страна. Според медиите става въпрос за шефа на сигурността на града, който бе уволнен по-рано през деня и директорът на следствения отдел.

Според информации на местните медии, все още 318 ранени са на лечение в различни болници. Главната опозиционна група в Египет - "Шести април", побърьза да обвини за трагедията военните.

"Как да повярваме, че военният съвет успя да направи парламентарни избори без насилие, а не успя да запази реда по време на един футболен мач?, се казва в изявление на организацията.

"Шести април" твърди, че военните умишлено предизвикват хаос в Египет, за да принудят хората да ги оставят на власт. Според постъпващите информации, днес голяма група демонстранти е блокирала важна магистрала в Кайро, поради което стотици журналисти от държавните телевизия и радио не могат да отидат на работа. Продължава да бъде блокирано движението през близкия площад "Тахрир", където снощи започнаха да се събират хора след вестта на случилото се в Порт Саид.

 

  Сподели
89