Изправиха Реднап пред съда за укриване на данъци


Н. Гавазов

Изправиха Реднап пред съда за укриване на данъци

Наставникът на Тотнъм Хари Реднап, се яви днес в съда, за да даде показания по две обвинения за укриване на данъци. 64-годишният специалист трябва да обясни защо в неговата сметка в Монако са преведени общо 295 хиляди щатски долара, без да бъдат платени необходимите данъци и застраховки. В същия случай е замесен и бившият собственик на Портсмут и сегашен президент на Шефилд Уензди Милан Мандарич.

Първото обвинение твърди, че между 1 април 2002 година и 28 ноември 2007 година Мандарич е превел на личната банкова сметка на Реднап в Монако сумата от 145 000 щатски долара, за да бъде избегнато облагането на превода с данъци. Второто обвинение за същото престъпление се отнася за превод на сумата от 150 000 долара в същата сметка в периода между 1 май 2004 година и 28 ноември 2007 година.

На изслушването в съда присъства и Джейми Реднап, бивш футболист на Тотнъм и Ливърпул и син на Хари Реднап.

Реднап и Мандарич отрекоха всички обвинения. Съдия Антъни Леонард призова съдебните заседатели да не се влияят от своите клубни пристрастия и да се фокусират единствено върху обвиненията. Очаква се съдът да се произнесе по случая след около две седмици.

 

  Сподели
92