Бивш треньор на Интер получил 200 000 от неаполитанската мафия


Н. Гавазов

Бивш треньор на Интер получил 200 000 от неаполитанската мафия

В рамките на разследването на поредния скандал с договорени мачове, известният аржентински специалист Eктор Купер призна, че представители на неаполитанската мафия са му дали 200 000 евро в периода, когато той заемаше поста старши-треньор на Реал Сантандер. Но 56-годишният треньор, който в момента оглавява турския Ордуспор опроверга своята съпричастност към манипулиране на срещите. Според Купер, мафията му е дала парите за ремонт на имението.

По информация на La Gazzetta dello Sport, аржентинецът е заподозрян в опит да повлияе на два мача от испанското първенство, а също и на два от аржентинския шампионат. Както твърди обвинителната страна, двама представители на престъпните структури са се срещнали с бившия наставник на Интер за това да бъде гарантирано прехвърлянето на парите в чорапи и бельо. В резултат Купер е предал на лист хартия очакваните резултати от четирите футболни срещи.

На започналия неотдавна съдебен процес, аржентинският специалист е признал всичко гореизложено, но е заявил, че парите са за ремонт на къщата на неговата тъща.

Купер продължава да бъде обект на следствени действия. Един от двубоите не оправдал очакванията на престъпниците, което довело до гореща дискусия по телефона. Записът в момента се намира в прокуратурата и ще бъде изложен в следващото съдебно заседание.

 

  Сподели
92