В Беларус набиха съдия, заради отсъдена дузпа


Н. Гавазов

В Беларус набиха съдия, заради отсъдена дузпа

Известният белоруски асистент-арбитър Андрей Горох, който обслужва мачове от Висшата лига на Белорусия бе набит по време на изпълнение на служебните си задължения по време на мини-футболен турнир, съобщава новината Спортивный Брест. Единствено намесата на органите на реда е предотвратила масово сбиване.

Според изданието, двубоят от „Елит-Лига", в който се срещнаха двата брестки отбора Брестпромналадка и Восход-Новоселки е бил към своя край. В това време победителят във всички досегашни мачове Брестпромналадка неочаквано губел с 2:4, което видимо изнервило играчите. Решаващият гол в срещата отбелязал играчът на Восход Виктор Смал.

Минута след абсолютно справедливото наказание, нападателят на противника Александър Пащенко започнал да обижда Гороха, за което получил жълт картон. Футболистът отвърнал с удар в главата на арбитъра, за което получил червен картон, в отговор на което нанесъл още един удар в главата на Гороха. Съдията веднага бил наобиколен от останалите играчи на Брестпромналадка, но благодарение на органите на реда страстите били потушени и инцидентът н завършил с масов бой.

В резултат на своите неправомерни действия, Пащенко е дисквалифициарн до края на 2012 година и условно е наказан до 2015 година. Играчът на БПН Алексей Чикин е отнесъл един мач наказание и и условно до края на 2013 година.

Според правилника на местната Федерация, условно наказание означава, че всеки един от играчите, ако в този период получи жълт или червен картон за неправомерни действия извън игра с топката, автоматично ще започне да изтърпява присъдата.

 

  Сподели
98