ЦСКА загуби делото срещу Левски


Н. Гавазов

ЦСКА загуби делото срещу Левски

След като по-рано днес се разбра, че държавата осъди ЦСКА да заплати 22 хил. лв. за ползването на правителствения самолет през септември 2010 година, сега се оказа,че клуба е на губещата страна и в друго дело, този път от историческия си съперник Левски. Според петчленен състав към ФИФА, претенциите на „армейците" към Левски за обезщетение са недопустими. Решението може да се обжалвано в 10-дневен срок.

Скандалът между „червените" и „сините" избухна, когато през 2009 година португалецът разтрогна с ЦСКА за неполучени пари и впоследствие отиде в Левски. Последваха заплахи от страна на армейците към футболиста и новия му клуб, като от ЦСКА заведоха и дело във ФИФА, което бяха сигурни, че ще спечелят.

Днес обаче официалният сайт на Левски разпространи изявление във връзка с решението на Световната централа, което е издадено преди два дни:

„Във връзка с обвиненията на ПФК ЦСКА в пресата относно статута на бившия футболист на сините Филипе Да Коща, ръководството на ПФК Левски би желало да информира спортната общественост за крайното решение на световната футболна централа прилагайки копие от същото".

 

  Сподели
111