Тери възнамерява да съди тютюнева компания


Н. Гавазов

Тери възнамерява да съди тютюнева компания

Капитанът на Челси Джон Тери се готви да заведе съдебно дело срещу тютюнева компания от Индия, която незаконно използва изображение на футболиста върху пакетите с цигари. На кутии от две от марките на въпросната компания е изобразен човек с черни от пушенето бели дробове и надпис под тях "Пушенето убива". Снимката е размазана, но адвокатите на футболиста смятат, че на нея е Джон Тери.

Разрешението за даденото изображение е дадено от Министерството на здравеопазването на Индия и представителите на властта и тези на компанията поддържат мнението, че ликът не е на Джон Тери.

Независимо от благородната цел, за която е използвана снимката на капитана на Челси, юристите на играча смятат, че на техния клиент са нанесени щети, което означава, че индийците ще трябва да компенсират това с парични средства.

"Обсъдихме днес ситуацията с нашия клиент и инструктирахме адвокатите да предприемат необходимите действия. Не знам, откъде се е появила тази снимка, но Джон Тери не е давал съгласието си да бъде използвана", заяви Кийт Казанс от Elite Management.

 

  Сподели
205