Скандалът с уговорени мачове в Италия се разраства - разследват Лацио


Н. Гавазов

Скандалът с уговорени мачове в Италия се разраства - разследват Лацио

Световните шампиони от 2006 година вратарят Джанлуиджи Буфон, защитникът Фабио Канаваро и полузащитникът Дженато Гатузо фигурират в материалите по разследване на договорените мачове, съобщава италианската преса. Както вече FUTBOL TV съобщи, източници на ANSA получиха достъп до документите по следствието, от които станаха известни обясненията на арестувания Дони относно причините той да се включи в група, свързана с престъпни организации в Сингапур.

По-късно през днешния ден средствата за масова информация на Апенините разгласиха и част от разпечатките от разговорите на Дони със задържания бивш треньор на вратарите в Равена Никола Сантони и на други лица, в които се споменават имената на тримата световни шампиони, които са залагали баснословни суми, като Буфон дори е харчел по 100-200 хиляди на месец.

Около обед стана ясно, че следствените органи проверяват три мача от Серия А, два от които са свързани с Лацио и това са: Палермо - Бари, Лацио - Дженоа и Лече - Дженоа, като под особено подозрение е мачът на „Олимпико", който завърши при резултат 4:2 за римския клуб.

Изненадващото е, че цялата афера е започнала да се разплита не толкова от показанията на Дони и проследените телефонни разговори, а от признанията на футболиста на Пиаченца Карло Джервасони, който назовал имената на десетки играчи въвлечени в уговарянето на срещите.

Очакванията са, че с всеки изминат ден скандалът ще се разраства и ще става все по-голям и е напълно вероятно да надмине „Калчополи", който преди няколко години разтресе италианския футбол.

 

  Сподели
145