Съдят футболист за един милион евро, отнемат му имуществото


Н. Гавазов

Съдят футболист за един милион евро, отнемат му имуществото

Вицепрезидентът на Динамо Загреб Здравко Мамич поиска от нападателя на Шахтьор Донецк Едуардо един милион долара, съобщава новината Sportske. По думите на футболният бос, именно тази сума той е вложил в развитието на бразилеца с хърватски паспорт. А сега Мамич, решавайки да си върне парите, се обърна към правосъдието на Хърватия, след като Едуардо не споделя намеренията на вицепрезидента на Динамо Загреб.

С цел нападателят да бъде по-сговорчив, домът на играча в покрайнините на Загреб, както и неговият автомобил от снощи се намират под полицейска охрана, а всички сметки на Едуардо в хърватските банки са блокирани, съгласно договора между Мамич и бразилеца, който е от 2001 година.

В контракта става дума, че ако „футболистът по каквито и да причини престане да изпълнява условията по съглашението, то страните са съгласни с това, че Покровителят има право да изиска обратно имуществото на футболиста". Така, че сега Едуардо ще трябва да отговаря пред закона, защото е отказал да заплати на Мамич въпросната сума.

 

  Сподели
106