Замесиха Тотнъм в скандал с подслушване


Н. Гавазов

Замесиха Тотнъм в скандал с подслушване

29-годишен мъж беше арестуван снощи, след твърдения, че Тотнъм е шпионирал служители по време на разглеждането на офертите за закупуване на Олимпийския стадион в Лондон. Арестът дойде, след като председателката на Olympic Park Legacy Company (OPLC) баронеса Форд заяви, че тя и всички останали 14 члена на нейния Управителен съвет са били следени от частни детективи.
Заподозреният е бил обявен за издирване, а впоследствие арестуван в късния следобед на вторник и незабавно разпитан от следователи. Тотнъм незабавно отрече да е замесен в инцидента и заяви, че не е шпионирал служители на OPLC.

„Това, което научих през последните 12 месеца е, че е налице една група от хора, които имат странно правно поведение. Аз и Борда бяхме поставени под наблюдение от Тотнъм и неговия президент в продължение на няколко месеца. Повярвайте ми - не беше никак приятно да знаеш, че си следен", заяви вчера баронеса Форд в интервю за ВВС.

По-малко от два часа след въпросното интервю, лондонската прокуратура се самосезира и предприе незабавни мерки срещу престъпниците. Очаква се в следващите няколко дни нещата около скандала да се изяснят.

 

  Сподели
119