Осъдиха Лучано Моджи на пет години затвор


Н. Гавазов

Осъдиха Лучано Моджи на пет години затвор

Бившият генерален директор на Ювентус Лучано Моджи бе намерен за виновен по обвиненията в спортна измама и осъден от Трибунала в Неапол на пет години и четири месеца затвор. Моджи най-вероятно ще се възползва от тънкостите в италианското законодателство и няма да влезе зад решетките, тъй като има право на няколко обжалвания.

Съдебният процес не включваше само бившият бос на Ювентус, а също така собствениците на Фиорентина Диего и Андреа Вале и президента на Лацио Клаудио Лотито, като всички те бяха признати за виновни и осъдени на една година и три месеца.

Бившите шефове на футболните съдии Паоло Бергамо и Пиерлуиджи Пайрето, плюс бившия рефер Масимо де Сантис също получиха присъди с различни срокове за изтърпяване на наказанията. Жалбата на Ювентус пък за понесени вреди в следствие на процеса „Калчополи" бе отхвърлена от съдия Тереза Касория.

Страните имат право да обжалват в срок от 90 дни, като адвокатите на Моджи заявиха, че ще се запознаят с основанията за решението и ще подготвят защитата си.

 

  Сподели
122