Фенове на Лийдс и Манчестър Юнайтед застават пред съда


Н. Гавазов

Фенове на Лийдс и Манчестър Юнайтед застават пред съда

Полицията в Лийдс, която разследва инцидентите по време на състоялия се във вторник мач от третия кръг на турнира за Купата на Лигата между Лийдс Юнайтед и Манчестър Юнайтед предяви обвинения за различни нарушения към 14 привърженика на двата клуба, които още следващата седмица ще се изправят пред местните съдебни магистрати.

Завършилата с победа 3:0 за отбора воден от Сър Алекс Фъргюсън среща между двата непримирими съперника, бе помрачена от хулиганските действия на запалянковците от двата лагера, а също така от оскърбителни песнопения, в които място намериха трагични събития свързани с историята на двата клуба.

Най-напред в сектора за гости се появи банер, на който имаше оскърбителни надписи по отношение на смъртта на двама запалянковци на Лийдс, които загинаха преди 11 години в Истанбул. Феновете на домакините обаче не останаха длъжни и веднага отговориха с оскърбителни песни, свързани с жертвите на авиокатастрофата от Мюнхен 1958 г.

Говорител на полицията в Западен Йоркшир нарече събитията „шокиращи", а също така потвърди, че в стълкновенията с феновете на двата клуба са ранени двама полицаи, а арестуваните нарушители на обществения ред са 24. Своето възмущение от случилото се изрази Федерацията на Футболните Запалянковци, която в специална декларация заяви, че случилото се на „Елън Роуд" е позор за английския футбол.

 

  Сподели
90