Футболист на Сарагоса се оказва сериен изнасилвач?


Н. Гавазов

Футболист на Сарагоса се оказва сериен изнасилвач?

Нападателят на Сарагоса Браулио Нобрега се призна за виновен в извършване на сексуално насилие, съобщава El Heraldo de Aragón. Както е известно, играчът бе арестуван в понеделник вечер от съдебната полиция, след като 30-годишна жена подаде преди това оплакване срещу насилника. Във вторник Нобрега бе разпитан и в следобедните часове на същия ден той бе освободен от ареста.

Въпреки, че разгласяването на инцидента противоречи на следствената тайна, станаха ясни някои подробности около случилото се. Около 9.30 часа сутринта, докато жертвата се е движела по улица, намираща се в близост до магистралата за Валенсия, тя е била нападната от млад мъж, който започнал да я опипва по гърдите. Въпреки наличието в района на супермаркети и училище, наоколо е нямало пешеходци, които да помогнат и жената е започнала да се моли да бъде пусната и след като насилникът отказал, тя започнала да надава писъци. Тогава нападателя започнал да я дърпа към автомобил с черен цвят, но появата на случаен минувач довела до там, че жертвата се изскубва и побягва в обратна посока.

Малко по-късно в местната полиция постъпило оплакване, вследствие на което започнало незабавно разследване. Жертвата не е могла да разпознае нападателя си, но ключова роля изиграли записващите камери и автомобилът - марка „Порше", което било намерено в местен сервиз.

При разпита, Браулио бил посъветван от своя адвокат да направи пълни самопризнания, с цел смекчаване на обстоятелствата и получаване на по-малка присъда, което играчът и направил. Полицията подозира, че насилникът през последните две седмици е участвал в други три подобни случая, които тепърва ще се разследват.

 

  Сподели
85