От Сион поискаха затвор за Платини


Н. Гавазов

От Сион поискаха затвор за Платини

Не скривайки своята ярост във връзка с решението на УЕФА да отклони апелацията на Сион относно изключването на отбора от груповата фаза на Лига Европа, президентът на швейцарския клуб Кристиан Константин поиска углавно преследване на президента на Европейската футболна централа Мишел Платини, включително и въдворяване на французина зад решетките. Според босът на Сион, клубът му е жертва на правосъдие, сравнимо с това на Дивия Запад.

„Ако съществува решение на съда, което постановява, че трябва да бъдем върнати в турнира, а УЕФА не се подчини, това означава углавно престъпление. В такъв случай, полицията е длъжна да издири и арестува Мишел Платини. Ние му дадохме достатъчно време, за да приеме правилното решение и щом той не прави нищо, трябва да влезе в затвора", заяви Константин.

„УЕФА отказва да се съобрази с решенията на трибунала и аз не разбирам това. Във футбола също трябва да има справедливост, защото в противен случай ние ще се окажем в Дивия Запад", допълва разгневеният бос.

„Това е необяснимо. Те си мислят, че стоят над закона и трябва да си понесат наказанието. Това е пренебрежение към швейцарското законодателство", заяви от своя страна адвокат Александър Зен-Руфинен, който защитава интересите на Сион.

 

  Сподели
83