Нападателят на мениджъра на Селтик влезе в затвора


Н. Гавазов

Нападателят на мениджъра на Селтик влезе в затвора

Футболният фен, който нападна мениджърът на Селтик Нийл Ленън бе осъден днес на осем месеца лишаване от свобода за нарушаване на обществения ред. Запалянкото също така няма право да посещава в продължение на пет години футболни срещи. Както е известно, на 11 май по време на среща от първенството на Висшата лига на Шотландия, 26-годишният Джон Уилсън се хвърли върху наставника на Селтик и го удари няколко пъти в главата.

Миналият месец съдебният състав от Единбург отхвърли обвиненията на прокуратурата, че инцидентът е станал на религиозна основа, което предизвика остра реакция от страна на Селтик, чието ръководство излезе със специална декларация, в която се заявява, че „трудно може да разбере подобно решение".

Според очакванията обаче, 26-годишният фен на Хартс днес получи ефективна присъда за хулиганско поведение и нарушаване на обществения ред. Той също така няма да има право да посещава в продължение на пет години стадионите на територията на Великобритания, като тази присъда не важи за останалата част на Европа, т.е., ако Хартс се класира за евротурнирите, Уилсън ще може да бъде с любимия си отбор.

„Нарушаването на реда, понякога може да бъде незначително престъпление, но понякога не. Във вашия случай то не е маловажно. Трябва ясно да разберете - вие и други, че този вид поведение няма да бъде толерирано и виновните ще бъдат наказвани с най-голяма строгост", заяви шериф Фиона Райт при произнасянето на присъдата.

 

  Сподели
91