Фенове на Олимпиакос Волос устроиха масови безредици


Н. Гавазов

Фенове на Олимпиакос Волос устроиха масови безредици

Феновете на гръцкия клуб Олимпиакос от Волос устроиха снощи масови безредици в центъра на града и района около стадиона на отбора, след като разбраха, че заради участие в договаряне на мачове, тимът е наказан да играе в четвърта гръцка дивизия. Както FUTBOL TV съобщи рано тази сутрин , Комисията по професионален спорт на Гърция, която е с ранг на министерство, обяви, че изключва Кавала и Олимпиакос Волос от професионалния спорт. По такъв начин, двата клуба от Супер лигата на страната, бяха снети от участие в трите гръцки професионални лиги.

Според информация на Associated Press , около 3 000 човека във вторник вечер са излезли на улиците във Волос. Част от тях са атакували офисите на управляващата партия на Гърция, изпочупвайки с камъни прозорците на сградата, а също така и няколко съседни магазина. Агенцията съобщава, че са предизвикани около десетина пожара в центъра на града, а също така са пострадали представители на реда, които не са успели да се справят с размирниците.

Според ERA Volos , в бунтовете са участвали поне 5 000 привърженика на местния отбор и само намесата на специалните части, които е използвали сълзотворен газ са усмирили хулиганите.

Очаква се днес в града да пристигнат допълнителни полицейски сили от съседни градове, тъй като според информация на полицията, твърде вероятно е тази вечер протестиращите да бъдат много повече.

 

  Сподели
92