Осъдиха трима за расистки обиди към Винисиус


Н. Гавазов

Осъдиха трима за расистки обиди към Винисиус

Трима фенове на Валенсия бяха признати за виновни за отправяне на расистки изказвания срещу нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор по време на мач от Ла Лига, съобщава ESPN.

Съобщава се, че феновете на Валенсия са признати за виновни в "престъпление срещу моралната почтеност" с утежняващото обстоятелство расова дискриминация и са получили осем месеца затвор и ще трябва да заплатят съдебните разноски. Освен това в продължение на две години на обвиняемите ще бъде забранено да посещават футболни стадиони, които приемат мачове от Ла Лига и други турнири под егидата на RFEF. Отбелязва се, че по време на изслушването обвиняемите са се извинили на футболиста, Ла Лига и Реал Мадрид и са казали, че са за борба с расизма.

Нека припомним, че Винисиус Жуниор премина в Реал Мадрид от Фламенго през юли 2018 г. Сумата на трансфера е 45 милиона евро. Договорът на играча с клуба е до лятото на 2027 г. През миналия сезон Винисиус изигра 39 мача, вкара 24 гола и направи 11 асистенции. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 150 милиона евро.

  Сподели
53