Изхвърлиха Кавала и Олимпиакос във втора гръцка дивизия


Н. Гавазов

Изхвърлиха Кавала и Олимпиакос във втора гръцка дивизия

Дисциплинарният комитет на гръцката футболна Суперлига взе решение да изпрати във втора дивизия Кавала и Олимпиакос от Волос за участие в уговорени мачове, съобщава новината АР. Освен това, всеки от двата клуба бе глобен с по 300 000 евро. На президентите им пък бе забранено до живот да се занимават с всякаква футболна дейност, а паричната санкция за тях е 90 000 евро.

От Волос и Кавала обявиха решението за тяхното наказание невалидно, позовавайки се с това, че лицата срещу които са повдигнати обвинения за уреждане на футболни мачове и пране на пари, все още не са минали съдебен процес.

В момента в южната ни съседка тече разследване на мега-скандал свързан с уговорени мачове. До тези действия на гръцките власти се стигна, след като от УЕФА предадоха на местните ръководители доклад, в който бяха описани съмнителни схеми за залагане на футболни срещи, най-вече от турнира за Купата на Гърция и мачове от втора дивизия, проведени през 2009 и 2010 година. Бе взето и решение стартът на новия сезон в южната ни съседка, който трябваше да бъде на 27 август, да се отложи за по-късно.

Днес Олимпиакос трябва да играе с Дюделанж от Люксембург в третия предварителен кръг на Лига Европа, след като завърши пети през миналия сезон. Кавала пък финишира на седмо място, а днешното решение на Суперлигата най-вероятно ще върне в елита изпадналите по-рано Лариса и Пансерайкос.

 

  Сподели
87