Севиля коментира инцидента с Окампос


Н. Гавазов

Севиля коментира инцидента с Окампос

Севиля излезе с изявление, в което осъди действията на фен на Райо Валекано, който по време на директен мач между отборите от 23-ия кръг на испанското първенство (1:2) пъхна пръста си между задните части на крилото на андалуския клуб Лукас Окампос.

"Севиля дълбоко съжалява за инцидента, който се случи в мача с Райо Валекано, при който нашият играч Лукас Окампос бе подложен на неприличен и напълно неуместен жест от местен фен. Севиля се надява, че ще бъдат взети подходящи мерки, както е посочено в правилника, за да се гарантира, че подобно поведение няма да се повтори на футболния терен.

Такива жестове и поведение не трябва да се появяват в нашето състезание, ако се стремим да станем най-добрата лига в света.

Севиля също оказва пълна подкрепа на Лукас Окампос, който доказа, че знае как да запази самообладание и остава страхотен професионалист дори в ситуация с неприемливо поведение на феновете към него“, се казва в изявление на официалния сайт на Севиля.

Нека припомним, че този инцидент се случи в 33-ата минута на мача, когато Окампос възнамеряваше да вкара топката в игра от аут. В този момент играчът на Севиля стоеше с гръб и в непосредствена близост до трибуните с фенове на Райо Валекано.

  Сподели
132